HÍREK

Unokám született!

IMG_3879

2019. szeptember 27-én kisfiú unokám született, a neve Denver Skyler Kovács-Hirko.

KNW 10. születésnapi parti

IMG_3419

Kattints a címre vagy a képre és nézd meg a partiról készült videót!

Kovács Nimród: Jó pincér voltam…

KN_Konyv_254x233

A budapesti Kempinski Hotelben, fenséges borok kóstolgatása közben került sor Kovács Nimród: Jó pincér voltam… című könyvének bemutatójára, melyet László Ágnes írt. A bemutató vidáman, humorosan, pörgősen zajlott, úgy, ahogyan az a könyv főszereplőjéhez illik.

Nimród Kovács has been awarded Wine Producer Of The Year

DT-31-wine

PAR EXCELLENCE AWARD BY THE HUNGARIAN SOMMELIER ASSOCIATION Representatives of the Hungarian Sommelier Association presented the 2016 Par Excellence awards at the finals of the Hungarian Sommelier Championship held at Tesla Budapest on February 19. The full article is available here.

Vinum Bonum

VINUM-BONUM-K

Örömmel számolunk be arról, hogy Pinot Noir 2013-as borunk a rangos Prestige Reserve minősítésen Vinum Bonum védjegyet kapott a minap.

KNW-borok kontra nemzetközi válogatott

1527_255x175

A VinCe Magazin Nimród otthonában járt, ahol a KNW márkák világhírű borokkal versenyeztek. Csalódnunk nem kellett, csak kellemesen, az eredményt a cikkben olvashatják:

AZ EB BORDÖNTŐJÉBEN JÁTSZANAK AZ EGRI BOROK – Aranyérmes bikavér a VinAgora Nemzetközi Borversenyen

wineamore_0297msm-1

Aranyérmet kapott a VinAgora nemzetközi borversenyen a Kovács Nimród borászat 2012-es Rhapsody bikavére. Az egri pince idén számtalan „gólt” lőtt a nemzetközi mezőnyben: az USA-ban, de Európában is 90 feletti pontokat szereztek a borai, sőt, az osztrák blaufränkischokkal is eséllyel veszi fel a versenyt a kékfrankosa.

Kovács Nimród az év gasztroborásza

Borgasztronomia_dijatado_Venczel-Zsolt-foto

„Kezd beérni a munkánk gyümölcse” – Kovács Nimród lett az év gasztroborásza. Túlnyomó többséggel Kovács Nimródot választották az év gasztroborászának a Best of Budapest & Hungary idei szavazásán az ország legjobb éttermei. A szervezők a budapesti Michelin-csillagos éttermek többségét is bevonták a szavazásba. „Fiatal koromban pincérként dolgoztam, ezért külön nagyra értékelem ezt az elismerést. Célom, hogy megkönnyítsem a sommelier-k munkáját, és olyan bort készítsek, ami rögtön rámosolyog a fogyasztóra” – hangsúlyozta Kovács Nimród.

Nyertes Blues

KNW_Monopole_Blues_Kekfrankos_2012_493_thumb

A 2012-es Blues Kékfrankosunk tavaly az egri borvidék, idén az ország legjobb kékfrankosa lett a Borászportál szerint! A Winelovers – a Kékfrankos Április programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén összesen 50 kékfrankos és bikavér közül választották ki a legjobb fajtaborokat és házasításokat. A további eredményeket a Borászportál cikkében találják. Nyertes kékfrankosunkról további információt itt olvashat. Megvásárolhatja a Monarchia Boroknál vagy személyesen a borászatunkban. Figyelem! A készletünk rohamosan fogy!

Az ihatóbb Magyarországért – Valami Amerika Egerben

Ihatobb-Magyarorszagert_KovacsNimrod

Kovács Nimród nem aprózza el, nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy a boraival meghódítja a világot. Nem egyszerűen jó egri borokat akar készíteni, hanem a világ nagy és elismert pincészeteinek boraival kíván versenyre kelni és stabilan jelen lenni külföldi piacokon is.

Borigo – Magyar bor a nagyvilágban

Nimrod-crop-255jpg

Nézzünk meg pár olyan bort, melyek bizonyítottan világpiac-képesek. A Kovács Nimród Winery (27 termő hektár, egri csodadűlők) a minap kiküldött Chicagóba 5 palackot a független piaminősítő Beverage Tasting Institute-ba, mind az öt kilencvenvalahány pontot kapott.

Aranyeső az egri boroknak Amerikában

20150916csucstalalkozo-2015-bor-szolo15

Tegnap kaptuk a hírt, hogy 5 borunk, – köztük a nagyegedi csúcsboraink – aranyérmet kaptak az egyik legelismertebb amerikai borversenyen, a chicagói Beverage Tasting Institute-on. Tovább fokozza örömünket az, hogy a borászat 2011-es évjáratú syrah-ja 93 pontot kapott, amely azon felül, hogy igazolja a korábbi feltételezéseinket: Egerben igazi otthonra talált ez a nemzetközi fajta, még ennél is nagyobb érdem, hiszen soha nem kapott még ilyen magas pontszámot európai syrah.

Diplomacy & Trade – Interjú Kovács Nimróddal

Diplomacy-and-Trade

“Hogyan lehet sikeres a nemzetközi bor piacon egy olyan ország, ami 25 évvel ezelőttig azt sem tudta mi az a globális piac?” tör ki belőlem a kérdés abban a pillanatban, hogy Kovács Nimróddal találkozom, a borásszal, aki küldtésének tekinti, hogy a magyar borokat a nemzetközi porondon is sikeressé tegye.

A Borigo riportja a KNW Egyesült Államokban megnyílt webshopjáról

NimrodWines-logo_thumb

Az utóbbi egy évben többször is visszalátogattunk a Kovács Nimród Winery-hez, mégpedig azért, mert mindig történik valami olyan érdekesség, ami nem szokványos a magyar boréletben. Most éppen az az apropó keletkezett, hogy a borászat megnyitotta saját webshopját az Egyesült Államokban – ami csak első hallásra tűnik könnyű feladatnak.

VinCE Magazin – A Kovács Nimród Winery történetének mérföldkövei

VinCE_KNW-Merfoldkovek_05-2015

Vajon Kovács Nimród, a KNW tulajdonosa azért olyan nyitott és közvetlen, mert 35 évet az USA-ban töltött, vagy éppen azért kanyarodott az útja Amerika felé, mert karakteréhez testhezállóbb az amerikai nyitottság? Akárhogy is, a kreatív szakmában dolgozó üzletemberből borosgazda lett, elbűvölő személyisége, pozitív életszemlélete és határozott ambíciói pedig nyílegyenesen viszik a borászatot a kitűzött cél felé. A KNW borai már 14 amerikai államban elérhetők, ennek kapcsán tekintettünk vissza arra, honnan is indult a történet.

Hamu és Gyémánt – Látogatás Kovács Nimródnál Pesti Istvánnal

HamuEsGyemant_KovacsNimrod_05-2015

Van néhány pincészet Magyarországon, amelyeket messziről meg lehet ismerni a stílusukról: náluk már nem a minőség a kérdés, hanem az a magabiztos stílusérzék, amellyel a filozófiájukat megélik és képviselik – és persze a boraikat készítik. Közéjük tartozik a Kovács Nimród Winery is…

A Borigo riportja a Nagy-Egedről és a KNW Nagy-Egedi borairól

nagyeged_052013

A Kovács Nimród Borászat tíz hektár területtel rendelkezik a Nagy-Eged hegyen. A telepítések 2005 körül folytak, az alapgondolat pedig az volt, hogy innen kerüljenek ki a borászat legfontosabb tételei mind fehér-, mind vörösbor tekintetében.

VinCE Magazin – Mit mesél a terroir?

Nyilasmar_Bogacsi_toval_small

Egerből keletre indulva Noszvaj község határában találjuk a Kovács Nimród Winery két Monopole szőlőterületét. A Monopole terroirjaink adottságai sokban hasonlítanak – a világ nagy borvidékei közül – leginkább burgundi vagy az észak-rhonei csúcs szőlőterületekre. Ezért olyan nemzetközi és tradicionálisan magyar szőlőfajtákat telepítettünk, melyek itt nagyon jól érzik magukat, szépen teljesítenek, így világszínvonalú borokat készíthetünk belőlük.

Újabb aranyérem Burgundiából

KNW_MonololeBattonageChardonnay-2012_ChardonnayDuMonde_493_thumb

Ismét arany éremmel tért haza Battonage Chardonnay-nk 2012-es évjárata a nemzetközi Chardonnay du Monde borversenyről.

2013 legjobb Furmintja a Nagy Egeden született

KNW_Furmint_2011_ermekkel_493_thumb

Aranyérem és Trófea az International Wine Challenge-ről Immáron két éve, hogy a 2011-es évjáratú Nagy Eged Furmintunk Aranyéremmel és a Legjobb Magyar Fehér Bornak (Hungarian White Trophy) járó trófeával, valamint több furmint közül a legjobbnak ítélt díjjal, Furmint Trófeával (Furmint Trophy) tért haza a nemzetközi borversenyről, az International Wine Challange-ről.

A Borigo riportja a Kovács Nimród Borászatról

KNW_Borigo_09-2014_listpage-thumb

Kovács Nimród a kétezres évek elején jelent meg a magyar borvilágban, a Monarchia Borkereskedés megjelenése alaposan felforgatta akkor a budapesti borvilágot. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az alapító most kezdi azt érezni, hogy amit akkor kitűzött, az lassan célt ér.

Beszélgetés a Kovács Nimród Winery tulajdonosával – Hamu és Gyémánt 2014. nyári száma

nimrod_hamuesgyemant

“Türelmet tanultam” A teljes cikket itt olvashatja: Hamu és Gyémánt – KNW

Aranyérmek a Vinagora International bor versenyen

Vinagora International Aranyérmesek - NJK and Syrah

A Kovács Nimród Winery 2007-es NJK és 2009-es Monopole Syrah borai aranyérmet nyertek a Vinagora International bor versenyén.