BOROK

Kovács Nimród Winery

KOVACS NIMROD WINERY

Legfőbb törekvésünk, hogy borászatunkban olyan egyedi borokat készítsünk, melyek a lehető leginkább tükrözik származásuk nemes terroir-jait.

www.kovacsnimrodwinery.com

 

Monarchia Borok

MONARCHIA BOROK

Közel 300 féle bort kínálunk Magyarország és a világ vezető bor régióiból, melyek nemcsak magas minőséget és szépséget, hanem kivétel nélkül kiváló ár-érték arányt is képviselnek.

www.monarchiaborok.hu

 

Nimrod Wines

Világot látott Eger.

http://www.nimrodwines.com/

Kovács Nimród hitvallása a borról

Az élet nagyon kegyes volt hozzám, mivel éveken keresztül utazhattam a világban és láthattam milyen csodákat rejteget. Arra is volt lehetőségem, hogy színvonalas éttermek finomságait és nagyszerű borait ismerhessem meg világszerte.

Lenyűgöző volt látni, ahogy a minőségi és stílusos borok francia hegemóniáját megtörték az egymás után felemelkedő országok és borvidékek, mint Olaszország, Spanyolország, Kalifornia, Oregon, Ausztrália vagy Új-Zéland.

Itthon, Magyarországon is hasonló tendenciák tanúja voltam. Megjelentek a páratlan terroir-okat és helyi fajtákat kihasználó minőség-tudatos borászatok, és ezzel párhuzamosan a borkedvelő közönség is fogékonnyá vált a borok addig ismeretlen széles választékára. Régóta tény, hogy a legtöbb országban a helyi borok előnyt élveznek, de a nemzetközi választék népszerűsége megbízhatóan növekszik.

Egyre több időt töltve Magyarországon az egri borvidék hűvös klímája és az a sokféleség, ahogyan a nemzetközi fajták egy-egy régió mikroklímáját és terroir-ját tükrözik, felkeltette az érdeklődésemet. A nemzetközi fajták mellett a helyi fajtákat és a bennük rejlő hatalmas lehetőségeket is felfedeztem, mint például a Furmint és a Kékfrankos, melyekből világszínvonalú borok termelhetők. Mivel Eger a Bikavérek és a Cuvee-k hazája, a nemzetközi és helyi fajták házasításával különleges borok készíthetők. Mindezek tükrében mi, a Kovács Nimród Winery-ben egyaránt készítjük az egyedi szőlőfajták borait, mint a Battonage Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Pinot Gris, Furmint és Kékfrankos; valamint a különböző fajták házasításait, mint az Egri Csillag, Rhapsody, Superior Bikavér és NJK.

Rendkívül nagy örömömre szolgál, hogy boraink nemcsak a magyar piacon sikeresek, hanem az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Lengyelországban, Skandináviában és Hong Kongban, Kínában is. A korábbi munkaadóm, a DDB Avisnak készített kampányából ihletet merítve, a “Try harder!” elvet követve keményen dolgozunk, hogy megmutassuk, amit Eger és Magyarország elérhet a borok világában.